Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Arkitektur i København

Under overskriften ”Det nye, det gamle og det hemmelige” inviterer Dansk Arkitektur Center til en bred vifte af arkitekturoplevelser for dig, din familie og dine venner under den københavnske kulturfestival Wondercool. Der vil i løbet af februar være guidede vandreture igennem de dele af hovedstaden, som er ukendte selv for mange af byens borgere, foruden en række udstillinger, foredrag, filmaftener og andre temarelaterede arrangementer.

Byvandringerne ”Sunday Morning Walks” er spækket med arkitektur og historie. En af søndagsturene går til det klassiske kvarter Frederiksstaden, hvor kongelige palæer og pompøse 1700-talsbygninger skaber en særlig royal, næsten parisisk atmosfære. Noget mindre mondænt er der i Nordvest, hvortil der også arrangeres byvandring i februar. Men her, i Københavns mest multietniske område, kan man til gengæld opleve kringlede baggårde, kreative værksteder i nedlagte industrilokaler og meget andet, der vil overraske mange.

Ørestad, Københavns nyeste bydel, er et laboratorium for ny byudvikling og formgivning indenfor bolig-, erhvervs- og institutionsbyggeri. Her kan man på en anden guidet søndagsudflugt ved selvsyn kunne konstatere, hvorfor nyere dansk arkitektur har opnået international berømmelse. Er man mere interesseret i ældre industriarkitektur, kan man i stedet vælge en rejse gennem Carlsbergs fortid og fremtid. Eller en vandretur på Refshaleøen, hvor flere af hedengangne B&W’s for længst nedlagte bygninger har fået helt nyt liv.

Selv for arkitekturinteresserede, der ikke just føler sig tiltrukket af udsigten til at vade rundt i det vinterkolde København i timevis, er der oplevelser at hente i løbet af februar. Under overskriften ”Behind the scenes” inviterer to af Danmarks toneangivne arkitektvirksomheder, Cobe og JDC & KLAR, indenfor, hvor de besøgende kan få et ægte indblik i arkitekternes hverdag, kreative miljøer og igangværende projekter.

Endelig byder Dansk Arkitektur Center i Strandgade på en række arrangementer og særudstillinger i løbet af vinteren. På udstillingen “I dialog med verden” præsenterer 3 markante danske tegnestuer, hvad der i særlig grad har betydning for dem, når de udvikler deres arkitektur. Se for eksempel hvad Henning Larsen Architects gør for at forstå de fremmede kulturer, de bygger i. Eller hvad en moderne skole tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects har haft af indflydelse på en stor gruppe unge i England.

© Hjemmeside af Eksakte