Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Copenhagen Jazz Festival

Fra den 5. juli og ti dage frem kommer København traditionen tro til at summe af jazzrytmer. Den 35. udgave af Copenhagen Jazz Festival løber af stablen, og årets arrangement byder på I alt godt 1.000 koncerter fordelt på 100 scener rundt omkring i byens koncertsale, teatre, værtshuse, cafeer, museer, parker, gader og pladser.

Blandt de store navne på årets program kan nævnes Dianne Reeves, der kaldes sin generations største jazzsangerinder og er blevet sammenlignet med legender som Ella Fitzgerald og Sarah Vaughan. Af andre verdensberømte jazznavne der lægger vejen forbi kan nævnes sangerinderne Cassandra Wilson og Macy Gray, pianisten Chick Corea, saxofonisten Branford Marcelis og bassisten Marcus Miller.

Copenhagen Jazz Festival, der er kendt for sit bredt sammensatte program og sin opmærksomhed på nye tendenser i både dansk og international jazz, har eksisteret i sin nuværende form siden 1979. Med sine mere end tre årtier på bagen har det store årlige arrangement for længst markeret sig som en af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler, såvel som en af Danmarks vigtigste musikbegivenheder overhovedet.

København har alle dage haft ry for at være en af verdens jazzhovedstæder, og festivalens mere end 250.000 gæster er beviset på, at genren stadig stortrives i den historiske jazzby. De ti dage i juli, hvor jazzen fejres i alle afskygninger, er desuden en millionforretning for hovedstaden, idet festivalen bidrager med op imod 80 millioner kr. i lokal- og turistøkonomisk meromsætning til byens forretninger.

Bag Copenhagen Jazz Festival står Copenhagen Jazz Festival Fonden – en erhvervsdrivende fond med det formål at producere en international jazzfestival årligt i København og derigennem udvikle og styrke jazzmiljøet i Danmark. Foruden at arrangere en række koncerter selv, omkring 160 gratis- og betalingskoncerter, står fonden for den generelle markedsføring af alle festivalens koncerter.

Som noget helt nyt er det i år muligt at købe en dagsbillet til bus, tog og metro alle dage under festivalen. Der er tale om en sms-billet som er gyldigt et døgn, og prisen er 20 kr. for taktzonerne 1-4. Fra en central beliggenhed som Savoy Hotel er det dermed blevet lettere end nogensinde at bevæge sig til og fra de mange spillesteder.

© Hjemmeside af Eksakte