Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Copenhagen Opera Festival

København bliver ramt af operafeber, når byens gader og stræder fra 28. juli til 4. august fyldes med danske og udenlandske vokalkunstnere i verdensklasse. Copenhagen Opera Festival er en ugelang hyldest til operaen som kunstart, og en væsentlig del af konceptet er at bringe den ud af teatrene og koncertsalene for at præsentere den for et publikum, der ikke nødvendigvis er kendt med genren.

Årets program er det hidtil største med hele 21 forskellige produktioner og arrangementer som tilsammen opføres 48 gange. Den centrale scene placeres mellem Torvehallerne ved Nørreport, hvor der bliver plads til 5.000 tilskuere og et symfoniorkester. Men også i Tivoli, Nyhavn og på en række indendørs spillesteder vil man kunne opleve ypperste indenfor opera under årets festival – den femte af slagsen.

Copenhagen Opera Festival henvender sig til et bredt publikum – både feinsmeckere og novicer. Programmet er en velafbalanceret blanding af det klassiske opera-repertoire, tværkunstneriske projekter og koncertarrangementer i utraditionelle rammer. Dermed håber arrangørerne på at kunne skabe kunst, som afsøger nye grænser, samtidig med at der holdes et højt kunstnerisk niveau.

Det sidste skulle der i hvert fald være garanti for. Copenhagen Opera Festival er ved at skabe sig en stærk international profil, og samarbejdet med tyske Bayer Kultur og Musikfestspiele Potsdam Sanssouci repræsenterer den ambitiøse retning, festivalen tager i år. Også opførelsen af Händels Aci, Galatea e Polifemo, samt Puccini-gæstespillet af Malmø Opera eksempler på internationalt samarbejde i topklasse.

Operafestivalen er dog mere end bare et musikalsk sommerindslag. Tanken er at give alle københavnere og turister en oplevelse, også dem der ikke selv opsøger den, og derfor vil solister og ensembler ugen igennem dukke op på uventede steder i byen. Ideen med at gøre opera tilgængelig og vedkommende for et bredere publikum er selve kernen i videreudviklingen af den årlige musikfestival.

I den forbindelse er der skam også tænkt på børnene. Copenhagen Opera Festival sår kimen til fremtidens operamiljø med forestillinger målrettet det yngre publikum samt en række andre tiltag der lader de mindste stå i centrum. Som noget nyt uddeles der således i år og fremover en pris til ’Årets unge operatalent’.

© Hjemmeside af Eksakte