Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Europas største show

Verdens største musikbegivenhed, Det Internationale Melodi Grand Prix, finder i år sted i Malmø, 25 minutter med tog fra Københavns Hovedbanegård. Den 14. og 16. maj er der semifinaler, og den 18. maj vil mere end 100 millioner tv-seere verden over at følge med, når den store finale i MalmöArena løber over skærmen.

Den statslige svenske tv-station SVT, der står for arrangementet, har forhåndsbooket samtlige hoteller i byen for at kunne indlogere de omkring 40 deltagerlandenes delegationer. I perioden 1.-19. maj er der derfor meldt alt udsolgt i hele Malmø, og det betyder, at hotel- og restaurationsbranchen også på denne side af Sundet kan forventenogle hektiske uger, når tusindvis af fans fra hele Europa invaderer Sveriges tredjestørste by.

I Wonderful Copenhagen er man da heller ikke i tvivl, om at den danske hovedstad kan se frem en pæn stigning i turistindtægterne til maj. Men endnu vigtigere er den uvurderlige brandingværdi, som Europas største show vurderes at kunne give hele Øresundsregionen. På sigt kan det betyde, at flere internationale arrangementer finder vej hertil – ikke mindst når den kommende Copenhagen Arena om få år står klar til brug.

Også for danske Grand Prix-fans er det en gave, at den store musikfest i år foregår her i regionen. Mange vil være på plads i Malmö Arena for at heppe på den danske deltager Emmelie de Forest, og endnu flere vil benytte sig af muligheden for at tage over Sundet og bare opleve stemningen. De kan så – sammen med alle andre Grand Prix-turister – glæde sig over, at togene mellem København og Malmø kører hele natten.

Valget af Malmø som værtsby har i øvrigt vakt en del debat i Sverige. Alle havde forventet, at Friends Arena i Stockholm skulle danne ramme om den gigantiske begivenhed. Men den spritnye multihal med plads til 60.000 tilskuere blev altså fravalgt til fordel for Malmø Arena, hvor kapaciteten er godt en fjerdedel – blandt andet ud fra et ønske om at holde omkostningerne nede og finde et format, som arrangementet kan bære.

I København kan vi til gengæld glæde os.Store arrangementer i Malmø har nemlig tidligere vist sig at smitte af på hele området.

© Hjemmeside af Eksakte