Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Fejring af Kierkegaard

Golden Days er en stor kultur- og historiefestival, der hvert år sætter fokus på en historisk periode i København. I år er temaet for festivalen Søren Kierkegaard, der den 5. maj kan fejre sin 200 års fødselsdag. I løbet af foråret vil der derfor være massiv fokus på den store danske filosofs liv, arbejde og samtid- først i fremmest i hans hjemby København, men også i resten af landet og mange andre steder i verden.

Det hele kulminerer i maj med en bred vifte af tematiserede udstillinger, koncerter, teaterforestillinger, debatter, events og meget andet rundt omkring i hovedstaden. Selve den runde dag indledes med en festgudstjeneste i Vor Frue Kirke, hvor Kierkegaard selv yndede at gå til nadver. Den efterfølges af en festforelæsning på Københavns Universitet, der i dagene derefter også er ramme om en international Kierkegaard-kongres.

Samme dag åbnerudstillingen ”Kærlighedens gerninger og genstande” på Københavns Bymuseum, et stenkast fra Savoy Hotel. Kernen er heren række stærkt personlige og symbolladede genstande fra Kierkegaards liv, som museet i årenes løb har fået doneret.Og allerede nu byder Nikolaj Kunsthalpå en udstilling af internationale samtidskunstnere, der tager udgangspunkt i Kierkegaards berømte værk ”Enten – Eller” fra 1843.

Dette er dog blot et lille udpluk af de mange arrangementer som løber af stablen i anledning af 200-årsdagen. Der vil også blive afholdt foredrag om det miljø der skabte Kierkegaard, byvandringer til steder som havde betydning for ham, koncerter med musik han satte pris på og meget mere. For arrangørerne af Golden Days byder jubilæet desuden på en anledning til at kaste et mere overordnet filosofisk blik på verdenshistorien

© Hjemmeside af Eksakte