Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:

Gademad på Vesterbro

Gæster på Savoy Hotel får mulighed for at opleve asiatisk madkultur i verdensklasse fra første paket, når et lille stykke af Singapore rykker til Vesterbro Torv. Det sker mellem den 23. og 25. august som led i den halvårlige gourmetfestival Copenhagen Cooking, der i ti dage forvandler København til et kulinarisk mekka.

Det er Savoy Hotels genbo, Restaurant NamNam, der i samarbejde med Singapore Tourism Board står bag ideen med at omdanne Vesterbro til ”Little Singapore”. Den Claus Meyer-ejede restaurant har netop specialiseret sig i såkaldte Peranakan-retter fra Singapores gadekøkken, der har ry for at være et af verdens bedste.

Traditionen med at slentre rundt og prøvesmage gastronomiske specialiteter fra gadeboder kendes fra flere asiatiske lande. Men så langt behøver københavnere og festivaldeltagere altså ikke at rejse under Copenhagen Cooking. Og i tråd med festivalens ånd handler det ikke kun om at få en kulinarisk, men også en kulturel oplevelse.

Copenhagen Cooking Hylder i år det sociale samvær omkring måltidet under temaet ”social food”. Hele seancen skydes i gang den 22. august i Den Sorte Diamand, hvor der efter en indledende debat med internationale stjernekokke diskes op med lækkerier på overdådigt dækkede langborde inspirereret af Krøyers mesterværk ”Hip, hip hurra” – dette års signaturfoto for den københavnske madfestival.

Den 27. og 28. august er Claus Meyer igen på banen som arrangør af den særlige foodcamp MAD på Refshaleøen. Her er der mulighed for at møde kokke fra hele verden, spise i gadekøkkener, møde producenter og meget andet. Håbet med initiativet er, at det kan blive for maden, hvad Roskilde Festival er for musikken.

En genganger fra tidligere er ”Taste of Copenhagen”, hvor et par af byens ypperste Michelin-restauranter byder på gourmetmad til spotpris. AOC og Grønbech & Churchill tilbyder et måltid til 450 kr., og det samme gør Kokkeriet og Kiin Kiin, hvor gæsterne dog skal opfylde visse kriterier. Bestilling foregår på Billetto.dk, men der skal nok rykkes lidt hurtigt, da ”Taste of Copenhagen” typisk er et stort tilløbsstykke.

Arrangementerne ved denne sommers Copenhagen Cooking er opdelt i kategorier, så gæsterne nemt kan finde, hvad de søger i det nordiske såvel som det mere eksotiske køkken. Blandt andet bydes der på gademarkeder, workshops, konkurrencer, arrangementer for børn og meget andet – alt sammen med henblik på at få lokket folk ud i den københavnske sensommer med appetit på masser af smagsoplevelser.

© Hjemmeside af Eksakte