Historie

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Historie

Bygningen Løvenborg, der huser Savoy Hotel, er tegnet af arkitekten Anton Rosen, som også er kendt for blandt andet Tuborg og Palace Hotel. Bygningen, der er opført i original jugendstil, stod færdig i 1906 og blev fredet i 1985.

Ikke mindst den imponerende facade, den første af sin art i Danmark, bærer præg af Anton Rosens fascination af det dekorative. Og efter en renovering i 1996 og restaurering i 2001 træder den flottere og mere strålende frem i gadebilledet end nogensinde.

Bygningen udmærkede sig i sin tid også ved at være den første i landet, der var udstyret med elevator. Og den er såmænd stadig, her mere end hundrede år senere, fuldt funktionsdygtig og i brug.

Lidt om arkitekten Anton Rosen

Anton Rosen blev født 1859 i Horsens på Jylland. Først blev han uddannet som murer, og gik sin vej over den Tekniske Skole i København til at være studerende på Københavns bygningsskole, hvor Anton Rosen tog afgang i 1882 som nyuddannet arkitekt.

Anton Rosen har præget København med mange bygninger, og de mest kendte er nok Ørneapoteket i Vestergade, vandtårnet ved en tidligere tekstilfabrik, og selvfølgelig Hotel Savoy i bygningen der også bliver kaldt for “Løvenborg”, hvis facade er fredet og vedligeholdes så den genspejler den oprindelige stil. Lige ved Rådhuspladsen finder man f.eks. Palace Hotel og beliggende på Strandvejen er Tuborgs tidligere administrationsbygning, hvilke som er kendetegn på den periode og alle sammen bærer Anton Rosens personlige fingeraftryk.

Mange af Anton Rosens værker kan findes i Silkeborg, men også i København og dens omegn, såvel de danske provinserne kan man finde mange af hans bygninger.

© Hjemmeside af Eksakte