Et fint eksempel på bygning i Jugendstil. Kan ses på Strøget overfor IllumHistorie

Bygningen Løvenborg, der huset Savoy Hotel, er designet af arkitekten Anton Rosen, der også er kendt for Tuborg og Palace Hotel på Rådhuspladsen

Art Nouveau bygningen blev afsluttet i 1906 og blev i 1985 frede. Ikke kun pga. den imponerende facade, den første af sin art i Danmark, men også pga. bygningens øvrige detaljerigdom: De små dyrehoveder på muren mod gården, de smukke løver på stukken omkring elevatoren og de runde vinduer.

Bygningen var i sin tid den allerførste i hele Danmark, som havde en elevator. Også på denne dag, mere end 100 år senere, elevatoren er stadig helt funktionel og kan bruges af hotellets gæster.

Anton Rosen blev født i 1859 i Horsens i Jylland.270px-Anton_RosenFørst blev han uddannet murer, og kom dernæst til København på København Arkitekt Skole. Han har sat sit præg på København med flere bygninger, den mest kendte er Ørneapoteket i Vestergade, Palace Hotel, og selvfølgelig, Savoy Hotel i bygningen Løvenborg. Han var  bl.a. professor ved Kunstakademiet og modtog flere legater og priser samt Ridder af Dannebrog i 1923.

Anton Rosen døde i 1928.

Øvrige bygninger i København i Art Nouveau eller Jugendstil er fx Café Norden på Strøget.