Neueste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Julemarked i Tivoli

Tivoli har for 19. gang slået portene op for sit populære julemarked, der siden starten i 1994 har udviklet sig til en ægte københavnerbegivenhed midt i den søde juletid. Frem til den 31. december ventes op imod en million mennesker at lægge vejen forbi den gamle have for at indsnuse julestemningen, gå på oplevelse i de mange spændende juleboder og afprøve hele seks nye forlystelser.

Sidste års succes med ”Russisk Jul” som tema gentages naturligvis i år. Det betyder, at området foran plænen atter engang vil blive omdannet til en fortryllende russisk eventyrby, hvor børn og barnlige sjæle får mulighed for at møde den særlige russiske udgave af julemanden, Fader Frost. Byen byder desuden på en imponerende kopi af den berømte Vasilij-katedral i Moskva.

I år står det russiske dog ikke alene. Også de mere velkendte nordiske juletraditioner kommer til at fylde meget, og allerede ved hovedindgangen ledes man ind i et klassisk juleunivers med traditionel skandinavisk julehygge, idylliske træhuse i juleindpakning og et smukt udsmykket juletræ på torvet. Og vores alles rødklædte julemand vender tilbage med egen julestue ved Pantomimeteatret.

De op imod 60 juleboder snor sig langs stierne og bugner med alt fra nykogte kæmpeklejner, honningkager og pandekager til nordisk kunsthåndværk, gør-det-selv julepynt og meget mere. Og det hele er flot og stemningsfuldt pakket ind i en fantastisk julebelysning skabt af den amerikanske designer John Loring, der også står bag juleudsmykningen af New Yorks eksklusive shoppinggade Park Avenue.

Der er derfor mange gode grunde til at unde sig selv og familien en miniferie i København op til jul. Køb julegaverne på Strøget og oplev ægte julemagi i Tivoli med en halv million julelys og over tusinde juletræer. De fleste af havens restauranter og forlystelser er åbne under hele julemarkedet, så ungerne kan more sig med Nissetoget, mens du nyder et stykke med sild eller sylte – serveret med en julesnaps!

© Hjemmeside af Eksakte