Seneste

Adults: Children: Checkin: Nights:
Adults: Children: Checkin: Nights:

Vinter i København

Der var engang, hvor de første måneder af det nye år henslæbte sig med slankekure og stramme familiebudgetter efter jule- og nytårsorgierne i december. Men siden København for to år siden fik en vinterfestival, har det været væsentligt mindre kedsommeligt for byens borgere og besøgende at kæmpe sig igennem årets koldeste tid.

Den 1. februar lyder startskuddet for den tredje udgave af kulturfestivalen Wondercool. Igennem hele februar vil København være præget af en lang række arrangementer indenfor kategorierne mad, kunst, mode, design, arkitektur og musik. Formålet med initiativet er et gøre februar, der jo ikke netop er kendt for at være den mest sprudlende måned, til fast københavnsk kulturmåned, så byen kan have oplevelser at byde på hele året.

Wondercool arrangeres af Copenhagen Jazz Festival, Dansk Design Center, Copenhagen Fashion Festival, Copenhagen Cooking, rockfestivalen FROST og Wonderful Copenhagen. Det er første gang, så mange store arrangører samles om et fællesprojekt, hvor mode, design, jazz, rock og gastronomi blandes på en helt ny måde. I alt serveres der i februar op imod 130 forskellige events rundt omkring i den vinterkolde hovedstad.

En af de københavnske sommer-succeser, madfestivalen Copenhagen Cooking, inviterer i sin vinterudgave på blandt andeten fejring af blåmuslingen.Copenhagen Fashion Festival sætter fokus på musik, mode og identitet, og Dansk Arkitektur Center arrangerer ”SecretSaturdayWalks” i det glemte København. Her vil deltagerne blive taget med på guidede vandreture til eksempelvis Ørestad, Nordvest-kvarteret og Refshaleøen.

FROST er et bud på en anderledes rockfestival, hvor håndplukkede danske og internationale artister optræder i nøje udvalgte og ofte meget utraditionelle rammer. Målet er at bruge byens rum som en kreativ legeplads, hvor musik, lys og location går op i en højere enhed. Jazz-elskere kan til gengæld glæde sig til festivalen VinterJazz, hvor musikken dog i højere grad er henlagt til de mere etablerede københavnske spillesteder.

Hovedstadsområdets tre kendteste kunstmuseer, Louisiana, Arken og Statens Museum for Kunst, deltager også i samarbejdet om Wondercool, og i hele februar er der gratis rundvisning på alle tre museer. Louisiana viser som det første i verden en samling af Andy Warhols tidlige tegninger efterfuldt udstillingen Pop Art Design, mensArken byder på værker af kunstneren Carl-Henning Pedersen, der i år ville være fyldt 100.

© Hjemmeside af Eksakte